Wat voor ons het belangrijkste is dat u na de tocht een enorme ervaring rijker bent maar dat de tocht op een veilige manier wordt uitgevoerd.

Qua veiligheid hebben wij de primaire boot uitgevoerd met allemaal jockey seats met voor u handvaten om u vast te houden. Dit is een zeer veilige manier van personenvervoer over het water. Deze seats zitten heerlijk maar gaat het er wat ruiger aan toe dan zal men half moeten gaan staan met gebogen knieën zodat de klappen opvangen kunnen worden.

De primaire boot is uitgevoerd volgens de strenge Engelse veiligheidsbepalingen. Onze boot is heel breed (bijna drie meter) met aan de zijkanten grote tubes hetgeen het varen door golven erg prettig maakt. Daarnaast staat de schipper achter alle passagiers zodat hij iedereen in de gaten kan houden. Ook staat hij hoger (20 cm) dan de passagiers zodat hij goed zicht heeft.

Tevens is de primaire boot onzinkbaar door de acht compartimenten in de tubes en is de polyester bodem vol geschuimd waardoor deze blijft drijven.


Voordat iedere passagier de boot betreedt is hij verplicht een reddingsvest aan te trekken. Wij hebben bij de aanschaf hiervan ervoor gekozen om een vest te kiezen dat zeer comfortabel draagt, een onderlijn heeft (om naar boven schieten te voorkomen) en een groot drijfvermogen (275 NM) heeft.

Wanneer de watertemperatuur onder de tien graden komt zullen onze passagiers gratis voorzien worden van een drijfpak met 50NM drijfvermogen. Dit pak is voorzien van een thermische bekleding waarmee je twee uur in het water kan liggen zonder onderkoeld te raken. Natuurlijk kan men deze pakken ook dragen boven de tien graden als het bijvoorbeeld regent of als men dat gewoon prettig vindt.

Ook is onze boot uitgevoerd met een koffer met brillen. Als de zon schijnt is het heerlijk om een bril te dragen zodat men goed zicht heeft. Is het weer minder dan kan men veiligheidsbrillen gebruiken van ons om de ogen te beschermen.

Verplichtingen:

Voordat men aan boord gaat is het verplicht om het risicoformulier te tekenen. Tevens is het dragen van een reddingsvest en het hebben van een zwemdiploma verplicht om mee te varen.

Ook het opvolgen van de instructies van de schipper is verplicht voor uw en onze veiligheid. Tijdens het varen is volledig staan niet toegestaan. Wel raden wij aan bij golven om half te gaan staan met gebogen knieën om de klappen op te vangen.